You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Răzvan Ivașcu

Articole și noutăți

De ce iubesc NLP-ul? #1

Dacă mi-ai citit povestea pe website, probabil că știi asta deja, perioada la finalul anului 2014, în care am lucrat cu un coach pe o provocare zdravănă din plan personal, a fost una cu o creștere accelerată pentru mine.  Mi-am luat mult mai mult din acel proces decât ce mi-am propus la început. Și în […]

 


 

3 situații în care nu ai nevoie de un coach

Coaching-ul este the new shiny thing printre antreprenori și profesioniști, dintr-un motiv foarte bun – livrează rezultate.

În același timp, există situații în care coaching-ul nu este soluția.

 


 

Ești în burnout?

Burnout-ul este o problemă din ce în ce mai serioasă și s-a agravat în perioada pandemiei. Fie că ești angajat sau ești antreprenor, vrei să știi cum îl recunoști, care sunt semnele care preced burnout-ul și, mai ales, cum îl poți preveni.

 


 

Începe devreme, începe acum!

Zilele trecute, analizând ce am făcut bine în ultima perioadă și ce am de îmbunătățit, mi-a venit în minte următoarea analogie (îți spun puțin mai încolo și pentru ce e analogia). Gândește-te la imaginea unui câmp frumos, poate chiar unul pe care-l știi din copilărie, de acasă sau de la bunici. Acum imaginează-ți că acest […]

 


 

Ce este stresul și cum îl putem măsura?

Stresul e un subiect din ce în ce mai actual și care poate veni cu un cost semnificativ pentru calitatea vieților noastre, așa că merită să înțelegem ce este stresul, cum îl putem măsura și care sunt câteva dintre metodele pe care fiecare dintre noi le avem la îndemână pentru a-l diminua sau chiar elimina.

 


 

Împrietenește-te cu emoțiile tale

Nu pot sublinia acest lucru suficient, dar avem nevoie să ne explorăm mai mult latura emoțională. Avem nevoie să ne înțelegem emoțiile, să le acceptăm și să învățăm să le gestionăm.

Așa că fă-ți un serviciu și împrietenește-te cu emoțiile tale!

 


 

Ce este coachingul și cum te poate ajuta?

Răspunsul la întrebarea „Ce este coachingul?” e simplu și complicat în același timp, pentru că e un domeniu relativ nou și încă nereglementat. Termenul coaching înseamna lucruri diferite pentru diferite persoane, dar, în general, se referă la procesul de a susține și a ghida oamenii să-și rezolve propriile probleme și să-și îmbunătățească performanțele.

 


 

Fundamentele NLP: Oamenii au toate resursele necesare

Programarea Neuro-Lingvistică are o bază solidă pe care e construită.Această bază solidă e reprezentată de Fundamentele NLP sau Presupozițiile NLP, un set de asumpții utile sau convenabile, care odată integrate ca și convingeri sau atitudini, potențează tot ceea ce facem, fie că folosim NLP sau nu.

 


 

NLP – Ce este Programarea Neuro-Lingvistică?

Pe scurt, NLP-ul sau Programarea Neuro-Lingvistică este un manual de utilizare pentru mintea umană. În același timp, Programarea Neuro-Lingvistică (NLP) e și o atitudine. O atitudine de curiozitate, învățare și respect pentru modurile unice ale celorlați de a vedea și a experimenta lumea.

 


 

3 aspecte importante pentru un somn mai bun

Există nenumărate statistici la nivelul tările dezvoltate care au ajuns la concluzia că majoritatea oamenilor nu dorm suficient. Problema și mai mare e că nici nu suntem conștienți de asta. Există multe cărți, resurse online și ghiduri cuprinzătoarea care abordează subiectul somnului, dar, foarte pe scurt, există 3 modalități foarte simple și practice de ne […]